Co dělat abychom využili všechnu chuť dřeva?

V první řadě musíme vybrat takový druh dřeva, který na maso přenese dobrou chuť jako je tomu například u naditce. Nevybíráme dřevo, které kromě tepla masu nic nepředá. Např. dřevo kebrače barevného.

Další možností je využít způsobů vaření, které využívají plamen nebo kouř, grilování nebo rožnění.

Navrhujeme dodat tradičním grilům vice kouře a také naše dřevěné třísky, které grilovaný pokrm ochutí. Přidání malých kousků dřeva vybraných podle chutě, kterou pokrmu dodají k uhlí nebo dřevu, vytvoří aromatický kouř a pokrmu dodá vynikající chuť.

Mýtus o barevném kebračovém dřevu

Už odmala posloucháme, že barevné kebračové dřevo je to nejlepší dřevo na grilování. Bohužel Vám musíme oznámit, že je to pouze fáma. Barevné kebračové dřevo je pravděpodobně dřevo s největší výhřevností na světe. Samozřejmě je nejlepší, protože tvoří popel, který na pokrm přenese mnoho tepla a dlouho hoří, je ideální pro delší rožnění. Nicméně, nikdo nikdy nemluvil o chuti kterou pokrmům dodá. Ta chuť není ani komplexní ani zajímavá, tvoří kouř, ale není to aromatický kouř.

Co do zdroje tepla a energie ať pro gril nebo na zátop je toto dřevo výjimečné, ale chuť kterou předá je neuspokojivá.

Proto doporučujeme použití našich třísek, aby grilované pokrmy byly dobře ochucené, včetně pokrmů grilovaným na dřevě. Třísky dodají pokrmu úžasnou dřevitou příchuť a můžete si mezi nimi vybrat svobodně podle své chuti bez ohledu na jejich výhřevnost.