Dřevěné uhlí quebracho blanco

Dřevěné uhlí vzniká karbonizací tvrdého dřeva v pecích při teplotách mezi 400 a 700 °C bez přístupu vzduchu. Tím se ze dřeva dostane většina vody a zvýší se tím jeho výhřevnost. Dřevěné uhlí je rostlinná biomasa, která neznečišťuje životní prostředí a je ekologická. Pro svoje vlastnosti a kvalitu je právě dřevěné uhlí nejvíce využíváno v restauracích nebo při zahradních grilováních. Dřevěné uhlí dodává pokrmům velmi specifické aroma.

Bílé kebračové dřevo (quebracho blanco) je velmi tvrdé dřevo původem z Argentiny nebo Paraguaye. Uhlí vyrobené z tohoto dřeva je ideální pro segment HORECA, protože výhřevnost je ve srovnání s měkkými dřevy vyšší a doba hoření tohoto uhlí je i dvakrát delší. Quebracho umožňuje přípravu velkého množství masa, zeleniny, ryb a podobně.

Díky výhřevnosti a dlouhé době hoření dochází k celkovým úsporám nejen při nákupu uhlí jako takovém, ale také při skladování. Na stejnou dobu hoření potřebujete až o 50% až 70% méně uhlí a to znamená až 70% úsporu prostoru a méně časté zásobování.

Charakteristiky uhlí:

  • Popel cca 5%
  • Vlhkost 6% – 8%
  • Výhřevnost 780 Kcal/Kg
  • Velikost granulí 40 – 220
  • Hustota 300 – 340 m³