Dřevěné uhlí quebracho blanco
Dřevěné uhlí vzniká karbonizací tvrdého dřeva v pecích při teplotách mezi 400 a 700 °C bez přístupu vzduchu. Tím se ze dřeva dostane většina vody a zvýší se tím jeho výhřevnost. Dřevěné uhlí je rostlinná biomasa, která neznečišťuje životní prostředí a je ekologická. Pro svoje vlastnosti a kvalitu je právě dřevěné uhlí nejvíce využíváno v restauracích nebo při zahradních grilováních. Dřevěné uhlí dodává pokrmům velmi specifické aroma.
Bílé kebračové dřevo (quebracho blanco) je velmi tvrdé dřevo původem z Argentiny nebo Paraguaye. Uhlí vyrobené z tohoto dřeva je ideální pro segment HORECA, protože výhřevnost je ve srovnání s měkkými dřevy vyšší a doba hoření tohoto uhlí je i dvakrát delší. Quebracho umožňuje přípravu velkého množství masa, zeleniny, ryb a podobně.
Díky výhřevnosti a dlouhé době hoření dochází k celkovým úsporám nejen při nákupu uhlí jako takovém, ale také při skladování. Na stejnou dobu hoření potřebujete až o 50% až 70% méně uhlí a to znamená až 70% úsporu prostoru a méně časté zásobování.
Charakteristiky uhlí:
- Popel cca 5%
- Vlhkost 6% – 8%
- Výhřevnost 780 Kcal/Kg
- Velikost granulí 40 – 220
- Hustota 300 – 340 m³