Nechat maso pár minut odpočinout nebo ho hned sníst?
Často slyšíme že po uvaření je nejlepší nechat maso pár minut odpočinout, aby bylo šťavnatější. Mýtus nebo pravda?
Mýtus.
První nevýhoda : Necháme-li maso odpočinout, vystydne!
Druhá nevýhoda: Výborný, křupavý povrch zvlhne a rozmočí se.
Třetí nevýhoda: Vyschne. Maso začne ztrácet vlhkost a časem vyschne.
Vychladne a není tak dobré. Kromě toho, vychladnutím ztuhnou i tuky a maso není dobré. Takže, necháme-li maso před konzumací odpočinout, vystydne, rozmočí se křupavá kůrka, oschne a tuk ztuhne. Není to dobré.
Věděli jste, že maso může být jemnější když ho dobře uříznete?
Základ je: Krájet maso přes vlákna, aby se dalo lépe žvýkat.
Doporučuje se první zjistit jakým směrem jdou vlákna u syrového masa, to je ta chvíle kdy jsou nejlépe vidět. Jakmile je maso uvařené je mnohem obtížnější vlákna poznat.