Výhody použití třísek při uzení

Jsou dva způsoby jak přenést chuť ze dřeva na pokrm:

  1. KOUŘ
  2. OHEŇ

Problémem ohně je to, že se vmísí do vaření a neumožňuje udržet stále stejnou teplotu a často pokrmy i spálí.

Z tohoto důvodu je kouř nejpohodlnějším a nejvíce efektivním způsobem, jak získat chuť z nejlepšího dřeva a přenést ji na pokrmy.

V uhlí se stejně jako ve dřevu tvoří kouř hlavně při hoření a kouř poté uniká komínem, proto se používá převážně popel.

Přidání třísek do grilů ať už na uhlí, dřevo, plyn nebo elektřinu má následující výhody:

  • Vždy jsou připravené k použití
  • Během pár minut se tvoří kouř a pokrm díky tomu také rychle nasaje chuť
  • Jednoduché použití
  • Možnost výběru dřeva, které se nejvíc hodí
  • Možnost dávkování množství dřeva podle druhu pokrmu, doby vaření podle okolností a vlastní chuti.
  • Skladnost. Zaberou málo místa, jsou čisté a bezpečné.
  • Použití i na balkóně, vejdou se do všech druhů grilů, dokonce i do malých přenosných, plynových i elektrických grilů.
  • Efektivita: S malým objemem (kg), úsilím a za krátkou dobu získáme velké množství kouře = chuti.

PROČ JSOU POKRMY PŘIPRAVENÉ NA GRILU CHUTNĚJŠÍ NEŽ TY UPEČENÉ V TROUBĚ?

To vše díky kouři.