Výhody použití třísek při uzení
Jsou dva způsoby jak přenést chuť ze dřeva na pokrm:
- KOUŘ
- OHEŇ
Problémem ohně je to, že se vmísí do vaření a neumožňuje udržet stále stejnou teplotu a často pokrmy i spálí.
Z tohoto důvodu je kouř nejpohodlnějším a nejvíce efektivním způsobem, jak získat chuť z nejlepšího dřeva a přenést ji na pokrmy.
V uhlí se stejně jako ve dřevu tvoří kouř hlavně při hoření a kouř poté uniká komínem, proto se používá převážně popel.
Přidání třísek do grilů ať už na uhlí, dřevo, plyn nebo elektřinu má následující výhody:
- Vždy jsou připravené k použití
- Během pár minut se tvoří kouř a pokrm díky tomu také rychle nasaje chuť
- Jednoduché použití
- Možnost výběru dřeva, které se nejvíc hodí
- Možnost dávkování množství dřeva podle druhu pokrmu, doby vaření podle okolností a vlastní chuti.
- Skladnost. Zaberou málo místa, jsou čisté a bezpečné.
- Použití i na balkóně, vejdou se do všech druhů grilů, dokonce i do malých přenosných, plynových i elektrických grilů.
- Efektivita: S malým objemem (kg), úsilím a za krátkou dobu získáme velké množství kouře = chuti.
PROČ JSOU POKRMY PŘIPRAVENÉ NA GRILU CHUTNĚJŠÍ NEŽ TY UPEČENÉ V TROUBĚ?
To vše díky kouři.